Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ημερίδα με θέμα δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο


13 Απριλίου 2013
Από το Σχολειό της Φύσης
Οι καιροί αλλάζουν, τα δεδομένα  δεν είναι πια δεδομένα και οι άνθρωποι θα πρέπει να εκπαιδευτούν με έναν διαφορετικό τρόπο, ώστε να τα καταφέρουν στη ζωή τους. Η εκπαίδευση θα πρέπει  να πρωτοπορεί και να διαμορφώνει καταστάσεις και όχι να γίνεται ουραγός των εξελίξεων. 

Το «Σχολειό της Φύσης» ανοίγει τις πόρτες του και σας καλεί σε μια συνάντηση με θετική σκέψη και με μια διάθεση να μοιραστεί την εμπειρία από τα προγράμματα που δουλεύει, όπως αυτό της συναισθηματικής νοημοσύνης, της εκπαίδευσης χαρακτήρα (εκπαίδευση σε αξίες ζωής- πρόγραμμα ΑΡΕΤΗ του Νεόφυτου Χαραλάμπους),  της  συνεργατικής μάθησης, της βιωματικής προσέγγισης (μέθοδος project),  της περιβαλλοντικής  εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας σε συνεργασία με το θεατρικό παιχνίδι. 

Στο Σχολειό της Φύσης  οι γονείς συμμετέχουν ενεργά με θεατρική ομάδα, με εμπλοκή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (μια φορά την εβδομάδα κάνουν κατασκευές με παιδιά, παίζουν κουκλοθέατρο  διαβάζουν παραμύθια, μαγειρεύουν κ.α) με ομάδα ποδοσφαίρου, με συμμετοχή σε ομάδες αυτογνωσίας κ.α. Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι εκπαίδευση παιδιών σημαίνει εκπαίδευση γονέων, καθώς ο σημαντικός φορέας αγωγής είναι η οικογένεια.  

Η  ημερίδα θα γίνει στο χώρο του σχολείου, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης στις 13 Απριλίου και η μεταφορά θα γίνει με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από το  Λευκό Πύργο. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και υλικό από τα εργαστήρια. Για εγγραφή ή επικοινωνία μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στο 2392064370. 

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ και περιλαμβάνει το υλικό του σεμιναρίου, τη μεταφορά από το Λευκό Πύργο, καφέ και ένα μικρό γεύμα. Είμαστε βέβαιοι ότι το σεμινάριο θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους που ήταν συνειδητοποιημένοι στο να γίνουν παιδαγωγοί και ψάχνουν να ανακαλύψουν το τι σημαίνει παιδαγωγός στον 21ο αιώνα. Όποιος δεν μείνει ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της ημερίδας θα του επιστραφούν τα λεφτά πίσω. 
Πρόγραμμα 

10.00       Αναχώρηση από τον Λευκό Πύργο
11.00 - 11.45  Φιλοσοφία του σχολείου, Προγράμμα για γονείς - Βέτα Γεωργιάδου
11.45 - 12.15 Δραστηριότητες στην φύση - Σεραφείμ Σαββάογλου
12.15       Coffee Break
12.30 -  13.15 Συνεργατική μάθηση  - Ματούλα Σαμαρά
13.15       Coffee Break
13.30 - 14.15 Πρόγραμμα εκπαίδευσης χαρακτήρων (Αρετή) - Ιφιγένεια Μπακοπούλου, Ιωάννα Μεντίζη
13.30 - 14.15 Θεατρικό παιχνίδι και τεχνολογία (γυρίζουμε την δικιά μας ταινία ) - Τηλέμαχος Καλμπουρτζής
14.15 - 15.00  Πρόγραμμα εκπαίδευσης χαρακτήρων (Αρετή) - Ιφιγένεια Μπακοπούλου, Ιωάννα Μεντίζη
14.15 - 15.00 Θεατρικό παιχνίδι και τεχνολογία (γυρίζουμε την δικιά μας ταινία ) - Τηλέμαχος Καλμπουρτζής
14.15 -  16.00 Φαγητό
16.00 Αποχώρηση

Τηλέφωνο: 2392064370       

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και υλικό από τα εργαστήρια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση Σελίδας


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified