Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής στην Κορέα, στις 4-8 Ιουλίου 2016


Σε κλίμα συγκίνησης τα μέλη της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης, κ.κ. Βασιλική Πλιόγκου, Αναστασία Κουντουρούδη, Ιφιγένεια Καμπερίδου, Άννα-Ίρις και Μαρία-Λητώ Κούμπα παρέλαβαν το Βραβείο της ΟΜΕΡ 2016 στο Global Action Program της UNESCO για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη (ESD). Το βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Children's curiosity finds solutions for energy: a project for renewable and non renewable energy sources for early childhood children" προέκυψε σε συνεργασία της ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης, του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Εκπαίδευσης «Νηπιακός Κήπος» και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα project με στόχο τη διδασκαλία των ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παιδιά νηπιαγωγείου. 


Το βραβείο δόθηκε από την Dr. Ingrid Pramling-Samuelsson, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ, διευθύντρια της Έδρας UNESCO του ίδιου Πανεπιστημίου και απερχόμενη πρόεδρο της Διεθνούς Διοικούσας Επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής.


Συνολικά βραβεύθηκαν πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα από όλο τον κόσμο, τα οποία παρουσιάστηκαν σε Συμπόσιο στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου της ΟΜΕΡ με τίτλο «Transforming Early Childhood Systems for Future Generations», στις 7 Ιουλίου, στο Πανεπιστήμιο Ewha Womans της Σεούλ. Τα συγκεκριμένα projects είναι τα: «Water conservation in Kenya» με την Dr. Lilian Atieno Okai από την ΟΜΕΡ Κένυας, «Education for Sustainable development in Thailand World Heritage site: Evidence based and place based learning instructional model for enhancing environmentally responsible behaviour of kindergarteners» με τις Dr. Udomluck Kulapichitr και Dr. Puttikul Patcharaporn από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn της Ταϋλάνδης, «Building a sustainable school» με την Dr. Elizabeth Ivaldi από την OMEP της Ουρουγουάης και το «ESD from cradle through College and Beyond: we’re in this together!» με την Dr. Valene Martinez, από το Whittier College της Καλλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
 

Σύνεδροι από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επάξια και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιχνίδι στον κόσμο» με τη συμμετοχή της Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής της ΟΜΕΡ κας Κατσικονούρη και της τάξης της, στο 4ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών. 


Η 69η Παγκόσμια Συνέλευση και το Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΕΡ θα πραγματοποιηθεί στην Opatija της Κροατίας, στις 19-24 Ιουνίου 2017. Ευχή και προτροπή, συγχρόνως, η ακόμη μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή στην επόμενη διεθνή συνάντηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής. 


 

 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση Σελίδας


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified