Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Συμμετοχή της ΟΜΕP Θεσσαλονίκης στον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη-UNESCO

Μέλη της ΟΜΕΡ έλαβαν μέρος στο Διεθνές project με τίτλο: «Ρομπότ για την Ειρήνη»: μια συνεργασία της UNESCO και των Μη-Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.  

Μέρος των έργων των συμμετεχόντων συμπεριλήφθηκε για τη δημιουργία μιας ταινίας με τίτλο «Ρομπότ για την Ειρήνη». 

Συγκεκριμένα, η ΟΜΕΡ Θεσσαλονίκης έλαβε μέρος με τα εξής ψηφιακά έργα:
1) Ταινία με τίτλο:  «ΑΝΑ-γέννηση» από το Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών, του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ομάδα εργασίας: Μυρσίνη Λαντζουράκη, Κατερίνα Γιόφτσαλη, Κωνσταντίνος Καραδημητρίου και Βασιλική Πλιόγκου.
2) α) Εικαστικό έργο με τίτλο: «Το σκάκι της Ειρήνης» από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο - Νηπιαγωγείο "Νηπιακός Κήπος". Ομάδα εργασίας: Αναστασία Κουντουρούδη, Βασιλική Πλιόγκου, Χριστίνα Φούντου και Λίνα Περιβόλη.
     β) Εικαστικό έργο με τίτλο: «Ένα παιχνίδι για την Ειρήνη»  από το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο - Νηπιαγωγείο "Νηπιακός Κήπος". Ομάδα εργασίας: Αναστασία Κουντουρούδη, Βασιλική Πλιόγκου, Βιβή Ακριτοπούλου και Δήμητρα Ωραιοπούλου.
3) Εικαστικό έργο με τίτλο: «Ο χορός της Ειρήνης» από τον Αθλητικό Παιδικό Σταθμό - Νηπιαγωγείο "Αγάπη και Αγωγή". Ομάδα εργασίας: Μπία Κουτσουφλιανιώτη, Βασιλική Πλιόγκου και Παρασκευή Ορνιθοπούλου.

Υπεύθυνη για την αποστολή και διαχείριση της ταινίας είναι η Catherine Simon. Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από τον διεθνούς φήμης Γάλλο σκηνοθέτη Claude Yvans.  Η πρώτη προβολή της έγινε στην Τυνησία, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 με αφορμή τον εορτασμό για την ειρήνη.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της UNESCO στην ιστοσελίδα  



Ο ορισμός της ειρήνης εξελίχθηκε από μια αρνητική ειρήνη ως το τέλος του πολέμου - σε μια θετική ολιστική προσέγγιση ενός Πολιτισμού της Ειρήνης, μια προσπάθεια να ζήσουμε όλοι μαζί σε αρμονία και ευημερία, αποτελώντας έναν από τους 17 στόχους του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη έως το 2030.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Διεθνής Ημέρα της Ειρήνης συγκέντρωσε εκπροσώπους της UNESCO και των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην Τύνιδα για ένα διεθνές φόρουμ και τον ορισμό μιας δραστηριότητας για όλη τη διάρκεια του έτους. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και στους/στις εκπαιδευτικούς-εμψυχωτές/ώτριες της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Κόσμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση Σελίδας


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified