Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Παρουσίαση βιβλίου



Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί 
την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ.,
στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 
(Δελμούζου 1 και Αγ. Σοφίας 51). 
Είσοδος ελεύθερη.


Ένας παππούς  στην τάξη του εγγονού του αφηγείται ένα παραμύθι. Είναι το παραμύθι της ζωής του ή η ζωή του που έγινε παραμύθι; Η συγγραφέας, μας παρασύρει να ακολουθήσουμε  ένα μικρό αγοράκι από τα μονοπάτια των προβληματισμών του στα μονοπάτια του δάσους. Για το Μάνο τα άγρια ζώα δεν είναι παιχνίδι, είναι κομμάτι της πολύτιμης φύσης και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το καταστρέφει για να διασκεδάσει. Να αφήνει μόνα τους δυο παιδιά και ας είναι και λυκάκια.

Με αφορμή ένα τυχαίο άκουσμα, την επιτυχία ενός κυνηγού στο κυνήγι μιας λύκαινας, η συγγραφέας στήνει ένα παραμύθι όπου οι μυθοπλασμένοι  ήρωες μάς μυούν στον κόσμο της πραγματικότητας. Διαβάζοντάς το  οι ενήλικοι  αναγνώστες μπορούν να αναστοχαστούν και τα παιδιά να προβληματιστούν  για τη στάση του ανθρώπου απέναντι στα ζώα και στο οικοσύστημα. 

Ένα παραμύθι με  αφήγηση γενναιόδωρη σε συναισθήματα,  η οποία ανοίγει διάλογο με πολλά θέματα, εικονογραφημένο από την Άννα Καρνή  με εικόνες  πολύχρωμες ολοσέλιδες, εικόνες που δείχνουν και εικόνες που αποσιωπούν, βλέμματα που μαγνητίζουν  και σε παρασύρουν στο μεγάλο δάσος.

Η συγγραφέας  Μαρία Πετκανοπούλου,  βραβευμένη με το Βραβείο  Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα  Παιδικής Λογοτεχνίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Απρίλιο του 2011, είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας στην κατεύθυνση «Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας». Το βιβλίο «ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ»  είναι το τρίτο της βιβλίο. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΒΑΡΦΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετάφραση Σελίδας


English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified